Budějovice prohrály doma se Slavií i podruhé

3. duben 2006

Hokejisté Českých Budějovice ve druhém domácím zápase, ve čtvrtém celkově, sice nad pražskou Slavií dvakrát vedli, ale přesto prohráli 3:4 a stav série je tak 3:1 pro Slavii.

Jihočeši nastoupili do utkání bez zraněného Kotrly. Absence tří hráčů základní sestavy, Bělohlav, Kotrla a Hübl, se projevila již v úvodu. Domácí působili unaveným a nesehraným dojmem a mohli děkovat svému brankaři Turkovi, že dokázal likvidovat slávistické šance. Přesto se v 5. minutě dokázal prosadit hostující Duda, který nahodil puk zpoza branky na Turka a ten si jej srazil bruslí za záda.

Druhou třetinu začali budějovičtí hráči mnohem aktivněji a Slavii přehrávali. Budějovice vyrovnali ve 23. minutě, kdy Gřegořek prostřelil do té doby bezchybného Fraňka. Jihočeši se ve druhé třetině dokonce dostali do vedení, po nádherné Hudcově přihrávce zakončoval Brabenec do prázdné branky. Slavia ovšem dokázala vzápětí Vlasákem stav srovnat.

Ve třetí třetině Budějovice tlačily a opět se dokázaly dostat do vedení, ale Slavia vytěžila z minima šancí maximum, skóre obrátila a získala pro sebe v Budějovicích i druhý duel.

Výsledek:

České Budějovice - Slavia Praha 3:4 (0:1, 2:1, 1:2).

Branky a nahrávky: 24. Gřegořek (M. Hudec, Brabenec), 34. Brabenec (Kutlá k, M. Hudec), 46. Vak (Sailer) - 5. Duda, 37. Vlasák (Sup, Duda), 48. Kadlec (Beránek), 54. Sup (Bednář, Vlasák). Rozhodčí: Minář, Homola - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:6, navíc Prorok (Slavia) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 6421. Stav série: 1:3.

Sestavy:

České Budějovice: Turek - Posmyk, Gřegořek, Harant, Kutlák, Kotaška, Vydarený, Mucha - M. Hudec, Mertl, Brabenec - Hřebejk, Šimánek, Sailer - Gulaš, Vak, Veselý - J. Hanzal, Matušík, L. Květoň. Trenéři: Jandač a Kupka.

Slavia Praha: Franěk - Kadlec, Graňák, J. Novák, Žižka, Žabka, Kolařík, Pojkar - Duda, Beránek, Tomica - D. Hruška, Vlasák, Sup - Vondrka, Divíšek, Dlouhý - Bednář, Sobotka, Prorok - Kopecký. Trenéři: Růžička, Weissmann a Kalous.

autor: čro čb
Spustit audio