Budějovice po výhře zmenšily náskok Liberce

2. únor 2004

Hokejisté Českých Budějovic snížili po nedělním vítězství 5:2 ve Znojmě ztrátu na předposlední Liberec z devíti na sedm bodů.

Severočeši totiž v prodloužení podlehli Karlovým Varům, které nyní ztrácejí čtyři body na osmou příčku znamenající účast v play off.

Jihočeši tak připravili Znojmu třetí porážku za sebou a zároveň potvrdili, že se jim proti tomuto soupeři daří. V této sezoně jej porazili již potřetí. "Ze dvanácti třetin, které jsme s Budějovicemi sehráli, jsme podali dobrý výkon pouze v prvním vzájemném zápase v jedné třetině v Českých Budějovicích. Dnes jsme špatně bruslili, útočníci propadali, mezi obránci a útočníky byly velké mezery," kroutil hlavou kouč Znojma Milan Skrbek. Jeho protějšek Ladislav Kolda byl naopak maximálně spokojen. "Každý zápas jsme pod psychickým tlakem. Znojmo tak úporně nebrání a zřejmě proto se nám proti němu daří. Vyšla nám dokonale první třetina a za stavu 3:0 se nám hrálo podstatně lépe než domácímu týmu," podotkl českobudějovický trenér. Jihočeši mají ještě sedm kol na to, aby se pokusili posunout se na třináctou příčku zajišťující účast v příštím extraligovém ročníku bez nutnosti hrát baráž. I nadále pokračuje boj o osmou pozici, kterou stále drží Kladno, které zdolalo Litvínov 3:1. Nic jistého ale nemá ani sedmý Třinec, který dnes remizoval ve Vsetíně a od Kladna jej dělí pouze tři body. Deváté Karlovy Vary dnes otočily duel s Libercem a ztrácejí na postup do play off dva body.

Výsledek: JME Znojemští Orli - České Budějovice 2:5 (0:3, 1:0, 1:2) Branky a nahrávky: 23. Rataj (Havíř), 59. Rataj (Pucher, Uram) - 4. Fadrný (Bacul, Ďurák), 19. Mrázek (Ondřej), 20. Mrázek (Jasečko, Sailer), 46. Jakeš (Fadrný, Bělohlav), 60. Mrázek (Ondřej, Jakeš). Rozhodčí: Nečas - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:5, navíc Fadrný (Budějovice) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4895.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio