Budějovice deklasovaly Liberec sedmi brankami

17. březen 2006

Hokejisté Českých Budějovic dokázali i ve třetím čtvrtfinálovém zápase extraligové play off porazit Liberec, tentokrát rozdílem třídy 7:3. Dnes mohou na domácím ledě rozhodnout o svém postupu do semifinále.

Do liberecké branky se postavil Milan Hnilička a v první části hry se zdálo, že to hráčům jeho týmu vrátilo zpět klid a sebevědomí. Oba týmy začaly opatrně a šance, kterých na obou stranách příliš nebylo, končily na pozorných gólmanech.

Ovšem na úvod druhé třetiny Liberečtí asi dlouho nezapomenou. Po pěti minutách bylo v podstatě po zápase, když se za Hniličkova záda v rozmezí 120 sekund postupně trefili Vak, Brabenec a Harant. Po tomto gólovém přídělu Hnilička opustil klec a nahradil jej opět Falta. Ani ten si ovšem příliš klidu neužil. Již v deváté minutě druhé třetiny vybuchla vyprodaná hala znovu. To se prosadil, po další z mnoha minel hostujících hráčů, osamocený Hudec. Diváci se výborně bavili a zápas začal chvílemi připomínat exhibici. Do konce druhé třetiny sice ještě Liberec snížil, ale do kabin se šlo za stavu 5:1 pro domácí, protože po Sailerově přihrávce skóroval Šimánek.

V úvodu třetí třetiny se libereckému Šachlovi podařilo vykřesat naději, když ve 42. minutě snížil na rozdíl tří branek. Ale hostující hráči v tomto zápase doplatili na svou nedisciplinovanost. Budějovičtí přesilovky využívali. V početní převaze skórovali ještě obránci Vydarený a Harant, utkání se poté dohrávalo v tréninkovém templu. V poslední minutě se za Liberec trefil Víšek, který tak již jen kosmeticky upravil stav zápasu.

Čtvrtý zápas se hraje dnes v Českých Budějovicích od 17.00.

Výsledek

HC České Budějovice - Bílí Tygři Liberec 7:3 (0:0, 5:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 22. Vak (Kotrla), 24. Brabenec (Posmyk), 25. Harant (Sailer, Šimánek), 29. M. Hudec, 39. Šimánek (Sailer), 44. Vydarený (Vak), 47. Harant (Šimánek, Sailer) - 30. Plodek (Víšek, Holub), 42. Šachl (Vaic, Hlavačka), 60. Víšek (Klimenta). Rozhodčí: Rejthar, Šindler - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 7:11, navíc Jiří Hanzlík a Podkonický (oba Liberec) oba 10 min. Využití: 4:1. Diváci: 6421. Stav série: 3:0.

Sestavy

Budějovice: Turek - Posmyk, Gřegořek, Harant, Kutlák, Kotaška, Vydarený, Mucha - M. Hudec, Brabenec, Veselý - Šimánek, Hübl, Sailer - Bělohlav, Vak, Kotrla - L. Květoň, Mertl, Hřebejk. Trenéři: Jandač a Kupka.

Liberec: Hnilička (25. Falta) - Jiří Hanzlík, Jiruš, Derner, Richter, Hlavačka, Krstev, Holub - Vaic, Podkonický, Šachl - Čermák, Rataj, Tomajko - Rozsíval, Vampola, Pletka - Klimenta, Plodek, Víšek. Trenéři: Paleček, Dvořák a Kapoun.

autoři: čro čb , Filip Víšek
Spustit audio