Brambory se jí určitě v každé rodině. Jak je připravit správně a vždy chutně?
9. srpen 2021
Brambory máme snad všichni rádi, a tak dnes prozradím pár triků na jejich přípravu.
Vařte je zásadně na mírném ohni. Velkým varem se totiž na povrchu rozsypou a uvnitř zůstanou polosyrové. Vaříte-li je ve slupce, vždycky vodu trochu osolte. Slupka tolik nepopraská.
Brambory se uvaří rychleji, přidáte-li do vody špetku prášku do pečiva. A staré brambory vylepšíte, když do vody přidáte malinko cukru. Brambory jsou zkrátka nesmrtelné a hlavně nenahraditelné.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.