Basketbalová reprezentace hrála v J. Hradci s Američany

18. srpen 2004

Také v odvetném zápase si mužská basketbalová reprezentace připsala vítězství nad americkou univerzitou West Virginia.

Po pondělní výhře v prodloužení na palubovce pražské Sparty svěřenci trenéra Michala Ježdíka zvítězili v úterní odvetě v Jindřichově Hradci 88:78.

Zatímco v pondělí čeští basketbalisté v úvodu utkání tápali, v úterý diktovali od počátku tempo hry. Domácí, v jejichž dresu konečně nastoupili i pivot Kresta s křídelním hráčem Bartoňem, často měnili způsob obrany a americký soupeř si se změnou rytmu dlouho nevěděl rady. Ježdíkův tým vedl ve druhé čtvrtině už o 18 bodů, ale pak polevil a zkomplikoval si zdánlivě rozhodnutý zápas. Američané se během třetí čtvrtiny dotáhli až na pouhé tři body, ale domácí znovu zabrali a dokázali soupeři odskočit na rozhodující rozdíl. Kouč Ježdík si ve druhém přípravném zápase po dlouhé herní pauze pochvaloval další zlepšení. "Jsme o další krok dál, i když nás čeká ještě spousta tvrdé práce. Dneska jsme předvedli hlavně solidní výkon v obraně a měli i velmi dobré momenty v útoku," těšil se Ježdík v rozhovoru s ČTK. Také výkon staronových posil Kresty a Bartoně viděl pozitivně. "Dnes byli lepší na obranné polovině než v útoku. Je na nich zatím znát, že měli herní pauzu a v posledních dnech dělali hlavně na fyzické přípravě. Ale je tam viditelný velký prostor ke zlepšení," dodal reprezentační trenér. Basketbalisté budou ve středu trénovat v Praze na Spartě a ve čtvrtek odletí na přípravný turnaj do Portugalska. Ježdík zároveň určil dvanáctku hráčů, která na něj odcestuje. Pozval rozehrávače Beneše, Czudka a Pavlíka, křídla Bartoně, Sokolovského, Černoška, Hájka a Nečase a pivoty Starostu, Bendu, Krestu a Votroubka. Češi se v Portugalsku utkají s domácím výběrem, Nizozemskem a Ukrajinou.

Výsledek: Česká republika - University West Virginia 88:78 (24:19, 50:40, 71:68). Body: Benda 22, Černošek 14, Stuchlý 12, Miloš a Nečas 9, Votroubek, Kresta a Bartoň 5, Sucharda 3, Czudek a Beneš 2 - Gansey 18, Beilein 16, Pittsnagle 12. Rozhodčí: Lukeš, Dolinek, Vyklický (všichni ČR). Fauly: 19:19. TH: 31/24 - 22/17. Trojky: 8:9. Diváci: 600.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio