Ani vyšší tržby nepřinesou Schwan Cosmetics větší zisk

30. březen 2005

Tržby společnosti Schwan Cosmetics CR by ve finančním roce, který končí v červnu, měly vzrůst o 100 milionů korun na 365 milionů korun.

Zisk společnosti přitom zřejmě naopak klesne o 30 milionů na 17 milionů Kč. "Snížení zapříčinilo otevření nového závodu loni v říjnu, nákupy nových technologií a postupný náběh výroby," řekl ČTK finanční manažer podniku Petr Brabec. Přesná čísla bude Schwan Cosmetics znát v červnu. Schwan Cosmetics CR vyrábí především kosmetické tužky, přes 99 procent produkce vyváží. Je součástí německého koncernu Schwanhäusser Industrie, který v Českém Krumlově od roku 1992 vlastní firmu Schwan Stabilo ČR. Podnik se zaměřuje na výrobu psacích potřeb. Zatímco nová továrna na kosmetické tužky zaměstnává 212 lidí, v dalších letech by jich mělo být až o 200 více. Mateřský holding chce na jih Čech přesunout výrobu kosmetických potřeb z německého Heroldsbergu. "V druhé polovině letošního roku by měl počet zaměstnanců dosáhnout již 280," uvedl Brabec. Do června 2006 hodlá Schwan Cosmetics CR utržit 420 milionů korun. Zisk by měl odhadem dosáhnout 50 milionů korun. "Do nákupu nových technologií investujeme letos zhruba 45 milionů. Podnik by pak měl zaměstnávat 320 až 350 pracovníků," řekl manažer.

Obrat mateřské Schwanhäusser Industrie loni dosáhl 281 milionů eur (zhruba 8,4 miliardy korun). Holding zahrnuje tři divize - divizi psacích potřeb, kosmetiky a propagačních předmětů. V Česku má zastoupení pouze v Českém Krumlově. Koncern zaměstnává přibližně 2900 lidí, z toho dvě třetiny pracují v Německu.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio