1.JVS získala Vodohospodářský servis Blovice

12. leden 2005

Vodohospodářské společnosti 1.JVS České Budějovice a Vodohospodářský servis Blovice, které zajišťují dodávky vody na jihu a západě Čech, se od ledna sloučily.

Z blovické firmy je středisko 1.JVS. ČTK to řekla mluvčí jihočeské společnosti Jitka Kramářová. "Přinese to zlepšení poskytovaných služeb pro obce, jejichž majetek spravujeme, i konečné odběratele", uvedl provozní ředitel pro oblast západ společnosti 1.JVS Vladimír Leška, dřívější jednatel Vodohospodářského servisu. Původní Vodohospodářský servis s devadesátimilionovými tržbami a 60 zaměstnanci zásobuje vodou přes 22.000 lidí. Nová blovická pobočka, která původně patřila fyzickým osobám, provozuje vodovody, kanalizace a čistírny téměř v celém okresu Plzeň-jih. Pouze v okolí Starého Plzence působí místní Kanalizace a vodovody a ve Stodu Vodárna Plzeň, která je ale ze stejné skupiny Veolia Water jako 1.JVS. Podle Lešky ovládala 1.JVS blovickou firmu už od roku 2002, fúze ale byla dokončena k letošnímu 1. lednu. Počet obyvatel zásobovaných vodou se podle finančního a obchodního ředitele 1.JVS Miloše Trnky rozšířil na 215.000 v 73 městech a obcích. Předpokládaný obrat společnosti by měl v roce 2005 přesáhnout 600 milionů korun, přičemž loni to bylo zhruba 570 milionů. Spojením obou firem se rozšířily služby. "Jedná se například o možnost placení faktur za vodné a stočné formou přímého inkasa.", uvedl Trnka.

1. JVS je členem skupiny Veolia Water, která zásobuje vodou 3,5 milionu obyvatel a má 6000 lidí. Největší vodohospodářská firma v ČR, jejíž tržní podíl se blíží 40 procentům, loni zvýšila obrat na deset miliard korun z 9,6 miliardy v roce 2003. Za dobu působení investovala Veolia v ČR přes 12 miliard korun.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio