1. JVS rozšíří působení o další obce

7. prosinec 2005

Vodohospodářská a.s. 1. JVS rozšíří od příštího roku své působení o další obec. Od nového roku připojí mezi své jihočeské zákazníky Katovice na Strakonicku, kde žije 1300 obyvatel.

Vodovodní a kanalizační síť tak bude firma spravovat ve 74 městech a obcích jižních a západních Čech, řekla ČTK její mluvčí Jitka Kramářová. Katovice před časem vypověděly smlouvu jinému jihočeskému správci, firmě Vodovody a kanalizace Jižní Čechy a.s. (VaK JČ). Stejně se zachovali i v nedalekých Strakonicích, kde šestého největšího vodohospodáře v zemi nahradí městské Technické služby. VaK JČ již přitom oznámil, že do března příštího roku propustí z důvodu restrukturalizace 200 lidí, tedy pětinu zaměstnanců. "V Katovicích jsme se zavázali zachovat současné ceny vodného a stočného," uvedl generální ředitel 1. JVS Miloš Kratochvíl. Společnost také přispěje do obecní kasy více než 350.000 korunami na nájemném a bude se podílet na přípravě a investicích do vodohospodářského majetku.

1. JVS, která dodává pitnou vodu pro více než čtvrt milionu obyvatel na jihu a západě Čech, dosáhla loni obratu 750 milionů korun. Oproti roku 2003 to bylo zhruba o 20 milionů více. Zisk společnosti činil za uplynulý rok 37 milionů korun. Firmu vlastní francouzská Veolia Water, jež je vedoucí firmou na českém vodohospodářském trhu. V tuzemsku zaměstnává 6500 lidí a její roční obrat je 11 miliard korun. Vodou zásobuje v Česku přes čtyři miliony obyvatel ve více než 1100 městech a obcích.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio