1. JVS loni zvýšila výnosy

17. duben 2003

Výnosy a.s. 1. JVS, která provozuje vodohospodářský majetek ve 40 obcích jihozápadních Čech, loni vzrostly o šest procent na 548 milionů korun.

Tisková mluvčí společnosti Jitka Kramářová ČTK řekla, že výsledky byly loni ovlivněny srpnovými záplavami, které významně zasáhly provozované lokality. Škody však společnost hradila z provozních prostředků, takže se nepromítly do cen vodného a stočného.

Na loňském nárůstu výnosů se podle Kramářové velkou měrou podílely stavebně-montážní práce související s odstraňováním povodňových škod. Společnost vytvořila v roce 2002 zisk 18,016 milionu korun, což znamená meziroční zvýšení asi o 800.000 korun. "Čistý zisk za rok 2001 byl ponechán v plné výši ve firmě, čímž vlastní kapitál vzrostl na 150 milionů korun," uvedla Kramářová. Připomněla, že 1. JVS loni expandovala na trh západních Čech, kde kapitálově vstoupila do společností Vodospol Klatovy a VHS Dobřany. Největším městem, v němž 1. JVS působí, jsou České Budějovice. Společnost patří od roku 1999 do skupiny Vivendi Water, jejíž název bude 30. dubna na valné hromadě změněn na Veolia Water.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio