Velká očkovací centra v Ústeckém kraji se po víkendu uzavřou. V provozu zůstane očkovací centrum bez registrace v ústeckém Obchodním centru Forum

27. srpen 2021 10:00

V neděli 29. srpna se uzavřou očkovací centra v Děčíně, Ústí nad Labem a Mostě. Pro vakcínu si lidé dál budou chodit už jen do nemocnic. Vyšší kapacity očkovacích center už nejsou potřeba. Zatímco na přelomu května a června aplikovali zdravotníci až 45 tisíc dávek týdně, v současnosti je to cca 15 tisíc dávek. Výjimkou bude očkovací centrum v ústeckém Obchodním centru Forum, kam mohou lidé přijít bez předchozí registrace.

K dnešnímu dni má ukončené očkování v Ústeckém kraji 401 tisíc obyvatel, co se dospělé populace ve věku 18+týká, je to v podstatě již 62%. Ta největší proočkovanost je v kategorii 75 – 79 let, kdy máme proočkovanost 85%, a samozřejmě vysoká je zejména v té starší populaci,“ říká krajský koordinátor pro očkování Petr Severa.

Od září by měl v Ústeckém kraji jezdit očkovací autobus.

„Postupně se nám ozývají obce, chceme se zaměřovat zejména na Šluknovský výběžek, oblast Postoloprt, oblast Bíliny, a třeba na Litoměřicku je to Úštěk a Štětí. To jsou všechno oblasti, kde je proočkovanost v rámci kraje nejnižší. Očkobusem chceme ale navštěvovat i různé výstavy a podobné hromadné akce, jako je třeba výstava Dům 2021 v Lounech, Zahrada Čech, ale zajímají nás třeba i trhy v Ředhošti, které navštěvují tisíce lidí,“ přibližuje záměr očkobusu Petr Severa.

Spustit audio