V teplickém obchodním domě Fontána se otevřelo nové očkovací centrum pro neregistrované

7. prosinec 2021 13:11

V Teplicích se otevřelo nové očkovací centrum. Je v obchodním domě Fontána a na vakcinaci tam mohou zájemci přijít bez předchozí registrace. Jde o reakci na zvýšený zájem o očkování z posledních týdnů.

„Kapacity očkování chceme kromě Teplic rozšířit i v Děčíně. Tam se už 8. prosince přesune očkovací centrum, stejně jako na jaře, do budovy ČVUT: Kvůli zvyšujícímu se zájmu o očkování se přesouvá i očkovací centrum v Žatci, a to z nemocnice zpět na náměstí Popperinge. Snažíme se jednat i o znovuobnovení očkovacího centra v Lounech – tam bude prozatím dojíždět mobilní tým,“ přibližuje krajský koordinátor pro očkování Petr Severa.

Nové očkovcí centrum pro neregistrované v Teplicích

Podle něj bylo do 6. prosince v Ústeckém kraji naočkováno alespoň první dávkou 491 000 obyvatel, posilující třetí dávku vakcíny, pak má podle něj už 83 tisíc obyvatel.

Zájemci o očkování na něj musí čekat

Na očkování se v současnosti čeká v řádu dnů. „Rezervaci termínu má v současné době 27 tisíc zájemců. Na termín čeká asi 6 000 osob a 9 tisíc lidí je teprve v očkování zaregistrováno,“ přibližuje Severa.

Podle něj je proto dobré se podívat na seznam očkovacích center, kde jsou přehledně údaje o počtu čekajících osob a další údaje. „Vybrat si tak můžete to očkovací centrum, kde jen nejméně čekajících,“ vysvětluje Severa.

Dobrou zprávou je, že se do očkování zapojili více i praktičtí lékaři – ti podali lidem 93 tisíc dávek vakcíny, tedy zhruba 10 procent všech aplikovaných dávek. Řada lékařů přitom očkuje nejen své registrované pacienty, ale i další osoby. Jejich seznam je možné najít na webových stránkách ústeckého krajského úřadu.

Spustit audio

Související