V Oblastní nemocnici v Náchodě přibude do podzimu zhruba 180 nových parkovacích míst

30. květen 2022 07:40

Výrazné změny čekají současné hlavní parkoviště u ambulantního pavilonu v areálu náchodské nemocnice, jeho úpravy ale začnou až po otevření nového parkovacího domu. Ten je prakticky před dokončením, pacientům by měl být k dispozici už koncem června. 

Na sobě mám oranžovou vestu, na hlavě helmu a vstupuji do míst, kam zatím mohou jen pracovníci stavby. Společně tedy s technickým náměstkem náchodské nemocnice Miroslavem Bůžkem. „Teď se nacházíme přímo u vjezdu do nového parkovacího domu. Půjdeme po trase, kudy budou přijíždět jednotlivá auta pacientů a zaměstnanců.“

Čtěte také

„Tady je nájezdová rampa do dalších podlaží parkovacího domu. Není to vyloženě sofistikovaná záležitost, jde o to, abychom měli nějakou možnost zaparkovat co nejvíce automobilů.

Vypadá to tady jako v jiných, klasických garážích například u obchodních center. „Fungovat to bude úplně stejně. Tedy klasický parkovací systém se závorou, která bude současně řešit i parkování. Předpokládáme, že kolaudační řízení proběhne 16. června.

V náchodské nemocnici dělníci dokončují nový parkovací dům pro pacienty a zaměstnance

A následně se bude ještě čekat na potřebná povolení a mělo by se otevřít. „Přesně tak.

Čtěte také

Celkem v areálu náchodské nemocnice přibyde 150 krytých parkovacích míst a několik desítek dalších venku. To ale neznamená, že hned od konce června budou mít pacienti nemocnice, a samozřejmě zaměstnanci, okamžitě k dispozici oněch 200 míst navíc.

Protože stavbaři začnou současně s úpravou nedalekého stávajícího parkoviště přímo u ambulantního pavilonu. „Celá akce, tedy opravdu všechna parkovací místa, byla měla být hotova a k dispozici během podzimu tohoto roku, dodává Miroslav Bůžek.

Za tento parkovací dům zaplatí Královéhradecký kraj, který je zřizovatelem Oblastní nemocnice Náchod, zhruba 40 milionů korun. Náklady na parkovací místa v celém areálu dosáhnou zhruba 60 milionů korun.

autor: baj
Spustit audio

Související