Silnice na Vysočině a v jižních Čechách jsou zledovatělé, dopravu komplikují i mlhy

9. prosinec 2014
Zprávy

Silnice ve většině krajů jsou dnes namrzlé. Náledí a mlhy způsobily řadu dopravních nehod, například na Vysočině a v jižních Čechách. Silničáři ošetřují silnice chemickým a inertním posypem.

Řízení na kluzké vozovce ráno nezvládli řidiči na Českobudějovicku u Srubce a také na hlavním tahu České Budějovice – Jindřichův Hradec mezi Lišovem a Štěpánovicemi. Nehody se obešly bez vážnějšího zranění.

Silničáři hlásili náledí také na Písecku u Nové Hospody a v okolí Tábora. Na Jindřichohradecku jsou mlhy. Silnice jsou ošetřeny chemickým i inertním posypem.

Jízdu autem od rána nezvládlo na Vysočině kolem deseti řidičů. Auta havarovala na hlavním tahu I/19 u Žďáru nad Sázavou a u Nového Města na Moravě, klouže to i na Jihlavsku.

Opatrnost je na místě na krajské silnici z Jihlavy do Třeště, kde řidič havaroval, a rovněž na Třebíčsku u obce Výčapy, kde policisté šetří dopravní nehodu. Podobná situace je u Jitkova na Havlíčkobrodsku, kde havarované auto zasahuje do jednoho jízdního pruhu.

Mrznoucí mlhy se na Vysočině mohou vyskytovat i během dopoledne, a to hlavně na severozápadě kraje. Ojediněle může také slabě sněžit. Odpolední teploty se podle meteorologů budou držet mezi minus jedním až třemi stupni Celsia.

Námraza na silnici

Na Vsetínsku se námraza může vyskytnout v celém okrese, na Zlínsku sypače v noci vyjížděly například na úpravu Petrůvky, lesního úseku za Držkovou nebo průtahu Loučkou.

Mrznoucí mlhy hrozí i na silnicích v Královéhradeckém kraji. Řidiči by měli být opatrní zejména na silnicích nižších tříd na Trutnovsku, Hradecku a Jičínsku.

Námrazy a namrzající mlhy hlásí silničáři i v okolí Litomyšle a Svitav. V lesních úsecích v Železných horách se může tvořit náledí.

Teploty v Libereckém kraji klesaly dnes ráno místy až k osmi stupňům pod nulou, silnice tam jsou namrzlé. Pozor by si měli dát motoristé hlavně na Českolipsku, kde se objevují mlhy.

autoři: Jitka Cibulová Vokatá , Hana Mikulincová | zdroj: ČTK
Spustit audio