Sestra Laďky Kozderkové vzpomíná na jejího kanárka, nečekané těhotenství i příhody z dětství

Nesmírně vřelé a laskavé povídání bylo k poslechu v pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka. Hostem totiž byla Blanka Kozderková, sestra legendární muzikálové zpěvačky Laďky.

Letos v červnu by Laďka Kozderková oslavila 75. narozeniny. I proto si Jožka Kubáník pozval do svého pořadu Na pohovce sestru této legendární muzikálové zpěvačky a herečky, k jejímž nejslavnějším rolím patří Dolly Leviová v muzikálu Hello, Dolly! nebo Judita Čuprová v muzikálu Zvonokosy.

Blanka Kozderková v rozhovoru zavzpomínala na společné dětství, tatínka, dětské radovánky nebo třeba na to, jak se Laďka vrátila z turné po Sovětském svazu těhotná. „Pamatuju si, jak ji taťulda doprovázel na letiště a svému kolegovi, který letěl také, říkal: ‚Prosím tě, Ríšo, dávej mi pozor na tu Laděnku, vždyť víš, jak se kolem ní ti chlapi motají.‘ No ale tak Ríša dával takový pozor, že když se vrátili po těch třech měsících, Laděnka už jak šla od letadla po těch schůdkách, úplně ji vidím, ruce roztažené, říká: ‚Já čekám miminko!’ ” popisuje se smíchem Blanka Kozderková.

Vzpomněla třeba také na příhodu s kanárkem, kterou zabil Laďčin zpěv. „Oni měli doma kanára. No a ten kanár vždycky Laděnku přezpívával,” vzpomíná Blanka a dodává: “Laďka přes klec vždy dávala ubrus, ale jednou na to zapomněla a začala zpívat. No a ten kanár začal taky zpívat a najednou mu asi došlo, že Laděnku tentokrát nepřezpívá, a z toho bidýlka prostě padl mrtev.”

Jaké další příhody s Laďkou Kozderkovou i ze svého osobního života sestra muzikálové zpěvačky a herečky Blanka vyprávěla? Poslechněte si rozhovor s ní v pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka najdete i na webu rozhl.as/Kubanik nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související