Šest tisíc prvňáčků dnes přivítaly základní školy po celém Královéhradeckém kraji

4. září 2023 09:40

Začíná nový školní rok a děti se po dvouměsíční přestávce vrací zpátky do lavic. Dnešek je velkým krokem hlavně pro prvňáky. Jak se děti do školy těšily a jak první den ve škole vypadá?

V Královéhradeckém kraji dnes nastupuje do prvních tříd téměř šest tisíc dětí. Ve školách je pro ně připravené slavnostní přivítání. V jedné Vrchlabské natáčela reportérka Kateřina Kohoutová.

Prvňáčky ředitelé škol slavnostně přivítají do školy. Společně s ostatními žáky ale dnes děti stráví v lavicích pouze maximálně dvě hodiny. Učitelé dětem oznámí, co je čeká v nejbližších dnech a kdy začne výuka. 

Čtěte také

Na základní škole Školní ve Vrchlabí už druhým rokem otevírají také sportovní třídu. A zájem je opravdu velký. „Letos nastupuje do sportovní třídy 23 malých sportovců. Mají více hodin tělocviku než ostatní. Žáci do této třídy nastoupili po úspěšném složení talentových zkoušek. Ve Vrchlabí je zájem o sportovní třídy veliký, je tu totiž hodně malých lyžařů, běžkařů, ale i fotbalistů nebo hokejistů. Je to zřejmě dáno také tím, že Vrchlabí je líheň opravdu úspěšných sportovců, například Michal Krčmář, Karolína Erbanová nebo Eva Adamczyková Samková," říká reportérka Kateřina Kohoutová. 

Spustit audio

Související