Ředkvičkový salát
Když ředkvičky nakrájíte na drobné kousky, můžete to použít i jako pomazánku .
Ingredience
- 1 svazek ředkviček
- 100 g eidamu
- 3 lžíce majonézy
- 2 lžíce měkkého tvarohu
- sůl, pepř
Postup:
- Ředkvičky omyjeme a nakrájíme nebo nastrouháme na plátky.
- Přidáme jemně nastrouhaný eidam.
- Majonézu smícháme s tvarohem, podle chuti osolíme a opepříme a vmícháme do ředkviček se sýrem.
- Podáváme s kouskem pečiva.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.