Ředkvičkový salát

Když ředkvičky nakrájíte na drobné kousky, můžete to použít i jako pomazánku     .

Ingredience
  • 1 svazek ředkviček
  • 100 g eidamu
  • 3 lžíce majonézy
  • 2 lžíce měkkého tvarohu
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme nebo nastrouháme na plátky.
  2. Přidáme jemně nastrouhaný eidam.
  3. Majonézu smícháme s tvarohem, podle chuti osolíme a opepříme a vmícháme do ředkviček se sýrem.
  4. Podáváme s kouskem pečiva.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.