Rajská polévka s fazolkami

Můžete použít i lusky sterilované.  

Ingredience
  • 1 konzerva sekaných rajčat
  • 1 střední cibule
  • miska fazolovým lusků nebo 1 konzerva sterilovaných
  • 2 lžíce oleje
  • sůl nebo bujónová kostka
  • případně špetka cukru

Postup:

  1. Nakrájenou cibuli krátce osmahneme na oleji, přidáme sekaná rajčata a podusíme.
  2. Pak zalijeme vodou, osolíme nebo přidáme kostku (1 na půl litru vody) a uvaříme.
  3. Vedle v osolené vodě uvaříme nakrájené lusky.
  4. Když se rajčata rozvaří, ještě polévku rozmixujeme, vložíme uvařené nebo sterilované fazolky a necháme prohřát. Chuť můžeme případně vyladit špetkou cukru.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.