Přijďte s kulichem do Sedlčan. Organizátoři chtějí v sobotu překonat svůj vlastní rekord z roku 2017

30. listopad 2023 09:30

Zahájení adventu s kostýmovaným průvodem a první rozsvícení vánočního stromu doprovodí v Sedlčanech pokus o další zápis do České knihy rekordů. Proběhne v sobotu 2. prosince, program začíná ve tři odpoledne. Sčítání lidí v čepicích zahájí komisaři z pelhřimovského Muzea rekordů v 16 hodin.

V Sedlčanech na náměstí tradičně zahajují advent akcí spojenou se zápisem do České knihy rekordů. V minulosti se zde na jednom místě sešlo nejvíc lidí s vánočním perníkem (488), nejvíc lidí s koledou (257), nejvíc lidí s knihou Josefa Lady (688)… a 2. prosince před šesti lety 893 lidí s kulichem na hlavě.

Sedlčany 2017, 893 lidí s kulichem - český rekord

A přestože mají organizátorky z Městské knihovny řadu nápadů na další originální vánoční hromadné rekordy, přijaly pro letošek troufalou výzvu: Překonejme sami sebe! Chtějí trumfnout oněch 893 lidí se zimní čepicí (která má bambuli). K tomu ovšem potřebují pomoct nejen od lidí z města a nejbližšího okolí! Přijeďte, prosím, v sobotu 2. prosince do Sedlčan. Program začíná ve tři odpoledne, sčítání lidí v čepicích zahájí komisaři z pelhřimovského Muzea rekordů v 16 hodin.

Kulicha najdeme doma nejspíš všichni. Máte-li navíc rádi předvánoční pohodu či chcete-li vidět spousty výrobků šikovných řemeslníků (hned vedle v muzeu) a kostýmovaný průvod směřující k slavnostnímu rozsvícení vánočního stromu, poslechnout si dobrou muziku anebo prostě přijít podpořit snahu o překonání českého rekordu, jste vítáni.

Sobota 2. prosince – s kulichem do Sedlčan!

autoři: Pavel Kučera , JMys | zdroj: Agentura Dobrý den Pelhřimov
Spustit audio