Při zásahu na benzince v Trutnově byl postřelen zloděj a strážník. Podezřelého muže policie zadržela

18. březen 2021 11:48

Dnes krátce před 4. hodinou ranní byla Policie České republiky přivolána k jedné benzinové stanici v Trutnově, kde došlo k útoku na strážníky městské policie, kteří na pumpě řešili krádež zboží. Podezřelého muže policisté zadrželi.

Muž podezřelý z krádeže nejdříve slovně napadl strážníky, poté na ně začal střílet. Strážníci střelbu opětovali. Muž skočil do auta a z místa odjel. Policistům se ho podařilo po několika set metrech dopadnout a zadržet. Kvůli jeho zranění zavolali na místo záchrannou službu, která ho převezla do nemocnice.

Muž ve věku 28 let je mimo ohrožení života. Do nemocnice byl také převezen s lehkým střelným zraněním jeden ze strážníků.

Policisté po prohlídce auta našli dvě kuše a jednu střelnou zbraň - pravděpodobně plynovou. Všechny zbraně byly předány k balistickému zkoumání.

Zbraň, pistole, násilí, přepadení, agresivita (ilustrační foto)

Následným šetřením se zjistilo, že muž si na čerpací stanici z chladícího pultu vzal 4 láhve limonád a bez zaplacení odešel. Když na výzvu prodavačky nereagoval, zavolala na linku 156.

Muž zaútočil nejen na strážníky, ale i na jejich auto, které značně poškodil. Z evidencí policisté zjistili, že muž není držitelem zbrojního průkazu a nikdy v minulosti nebyl trestán.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro zločin násilí proti úřední osobě a přečin poškození cizí věci, za což hrozí trest odnětí svobody od 6 měsíců do 6 let. V současné chvíli podezřelý muž není kvůli zdravotnímu stavu schopen výslechu.

autor: baj | zdroj: Policie České republiky
Spustit audio

Související