Mariánské Lázně už tento víkend zahájí lázeňskou sezonu

9. květen 2024

Mariánské Lázně už tento víkend slavnostně zahájí letošní lázeňskou sezonu. Ani letos nebude chybět tradiční svěcení pramenů, slavnostní průvod, řemeslný a farmářský jarmark a samozřejmě hudební vystoupení. Tato pestrá paleta aktivit potrvá od pátku do neděle a většina z nich se bude konat v blízkosti hlavní kolonády.

V pátek mohou návštěvníci očekávat koncert Západočeského symfonického orchestru ve Společenském domě Casino. Připravené už budou také stánky nabízející občerstvení a řemeslné výrobky.

Hlavní část oslav se odehraje v sobotu na mariánskolázeňské kolonádě. Den začne tradiční bohoslužbou a slavnostním žehnáním lázeňských pramenů, následovat bude různorodý hudební program, včetně Akordeonového orchestru Alexandra Smutného, pěveckého sboru Fontána, Marjánka, Dixieland Planá a dalších.

Chybět nebude show Zpívající fontány

Hlavním tahákem sobotního večera budou vystoupení zpěvačky Dashy a kapely Queenie, nejúspěšnější tribute kapely v Česku. Oslavy uzavře slavnostní produkce Zpívající fontány a laserová show, slibující ohromující zážitek pro všechny přítomné.

Nedělní program bude v režii Základní umělecké školy Fryderyka Chopina, a návštěvníci se mohou opět těšit na bohatý kulturní program. Pro rodiny s dětmi budou k dispozici atrakce, včetně velkého dětského parku v prostoru u monarchů.

Spustit audio