Dopravu v Moravskoslezském kraji v létě omezí opravy řady důležitých silnic

13. květen 2024 12:20

S dopravními omezeními kvůli opravám silnic musejí v létě počítat řidiči na řadě míst v Moravskoslezském kraji. Vyplývá to z informací krajského úřadu a Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Mezi stavby, které nejvíce komplikují dopravu, patří budování okružní křižovatky ve Staré Vsi nad Ondřejnicí na Ostravsku.

Přestavba rušné křižovatky frekventované silnice I/58 se silnicí třetí třídy tam potrvá do konce října. Polovina silnice I/58 spojující Ostravu s letištěm v Mošnově na Novojičínsku je uzavřena a provoz kyvadlově řídí semafory.

Omezení čekají řidiče celé prázdniny i na dálnici D1. Na Novojičínsku se na ní opravují mosty na hranici obcí Velké Albrechtice a Bravantice a v Kujavách. V opravovaných úsecích se jezdí ve dvou pruzích a je tam snížena rychlost.

Čtěte také

Komplikace čekají na řidiče i při průjezdu Novým Jičínem. Opravuje se více než 8,5 kilometru ulic Zborovské a Revoluční, které jako silnice I/57 tvoří průtah městem. Řidiči tak musí jezdit objížďkami. Mluvčí ŘSD Miroslav Mazal uvedl, že v první etapě, která má trvat do 9. června, jsou obě ulice částečně uzavřeny ve směru do centra města, pak bude do poloviny července částečná uzavírka těchto ulic ve směru z centra. Od poloviny července do druhé poloviny srpna bude na silnici kyvadlový provoz kolem semaforů a křižovatka ulic Revoluční a Žilinské bude uzavřena.

Na silnici I/57 se opravují také dva blízké mosty poblíž kamenolomu u Kajlovce, místní části Hradce nad Moravicí na Opavsku. Dopravu tam kyvadlově řídí semafory.

Problémy budou mít v létě řidiči i při průjezdu Hlučínem na Opavsku po silnici I/56. Kompletně se totiž bude opravovat zhruba dva a půl kilometru tohoto průtahu městem. Také tam budou provoz kyvadlově řídit semafory, v plánu je rovněž krátká celková uzávěra a omezení se dotknou i autobusové dopravy.

Na silnici I/56 má také tento měsíc začít rekonstrukce dvou mostů ve Starých Hamrech na Frýdecko-Místecku. Jejich oprava potrvá do listopadu.

V Ostravě se bude opravovat několik mostů na rušných silnicích, kde musejí řidiči počítat s omezením dopravy. Už od června má začít rekonstrukce mostů vedoucích v Místecké ulici nad Ruskou ulicí. Oprava čeká také most nad Místeckou ulicí (silnice I/56) v Nové Bělé. Od 22. července se začnou opravovat mosty ve Svinově na frekventované Rudné ulici, která je silnicí I/11.

V Opavě lze čekat komplikace při opravě okružní křižovatky silnic I/11 a I/57 na výjezdu z města směrem na Bruntál či Krnov. Plánována je od července. Na silnici I/11 se opravují také propustky v Rýmařově na Bruntálsku, kde je kyvadlový provoz.

zdroj: ČTK
Spustit audio