Čokoládový festival, ModelFest, Podcastový maraton... Vyberte si z našich tipů

15. únor 2024

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

V Ostravě v pátek začíná Čokoládový festival. Brány výstaviště Černá louka se pro návštěvníky otevřou ve 14 hodin, v sobotu a v neděli pak už v 10 hodin dopoledne. A s platnou vstupenkou se můžete rovnou podívat i na speciální Balonkovou výstavu s tématem Královské zoo.

Pěšky kolem světa
Pěšky kolem světa je název přednášky ostravského cestovatele a spisovatele Jana Rendla. O své zážitky z putování po světě se podělí v pátek od 18 hodin v Regionální knihovně v Karviné.

Do hotelu ne!
Příznivce divadla zveme v pátek do Štěpánkovic na Opavsku. Tamní ochotníci nastudovali divadelní komedii Do hotelu ne! Zváni jste na 18 hodinu do kinosálu Kulturního domu.

Podcastový maraton
Dům kultury Poklad v Ostravě v sobotu hostí druhý ročník Podcastového maratonu. Od 12 hodin se tam můžete setkat s autory v současnosti nejúspěšnějších podcastů.

ModelFest Ostrava 2024

Železniční modeláři lákají v sobotu a v neděli na ModelFest Ostrava 2024. Obdivovat nejrůznější modelářské aktivity a výrobky můžete v prostorách Základní školy Jugoslávská v Ostravě, a to v sobotu od 10 do 18, v neděli pak do 16 hodin.

Čtěte také

Valentýn v zoo
V ostravské zoo můžete v sobotu dodatečně oslavit svátek zamilovaných. Třeba tím, že se vydáte o půl jedenácté na speciální komentovanou prohlídku zaměřenou na partnerské soužití, namlouvací praktiky a sexuální chování. O půl hodiny později pak začíná komentovaná prohlídka bonsají ve skleníku.

A Valentýna můžete oslavit taky ještě i v sobotu třeba plaváním při svíčkách. Nabízí jej mezi 19. a 22. hodinou Aquapark Olešná ve Frýdku-Místku.

DOMO-KOŠT
V Hradci nad Moravicí, v části Domoradovice se dnes budou ochutnávat domácí pálenky. A to od 19 hodin v místní hasičárně. Majitel nejlepší pálenky v soutěži DOMO-KOŠT pak bude oceněn. 

Setkání s Janou Schlossarkovou
Na zámku ve Velkých Hošticích se v neděli můžete setkat s hlučínskou spisovatelkou Janou Schlossarkovou. A to od 15 hodin odpoledne.

Nedělní dopoledne můžete s dětmi strávit také v Minizoo Střediska volného času v Opavě. Otevřeno mají od 9 do 12 hodin. Anebo je vezměte do ostravského klubu Fiducia. Od 10 hodin dopoledne tam budou vyrábět ptačí krmítka, která pak můžete společně rozmístit po různých částech města.

Noční pochod do Štamberka
Klub českých turistů Kopřivnice zve na Noční pochod do Štamberka. Vychází se v neděli v 16 hodin z Kopřivnice z parkoviště u Penny marketu. Cesta vede přes Závišice, Libotín do Štamberka a zase zpátky.

Spustit audio