Celerová letní polévka
Aroma celeru je dané obsahem éterických olejů, které umějí chránit i náš zažívací trakt před různými nevítanými mikroorganismy.
Suroviny:
4-5 stonků řapíkatého celeru
2 mrkve
hrst fazolových lusků
sůl nebo bujónová kostka
Postup:
- Celerové řapíky nakrájíme – a pokud jsou konce dřevnatější, odkrojíme je vcelku a dáme do polévky aspoň vyvařit, pak je odstraníme.
- Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka, fazolové lusky nakrájíme na menší kousky.
- Všechnu zeleninu zalijeme vodou, podle chuti osolíme nebo přidáme bujonovou kostku a uvaříme. Na talíři můžeme ještě zdobit celerovou natí.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.