Tomáš Sivok posílí fotbalový tým Dynama České Budějovice. Podepsal roční smlouvu

5. září 2019 15:49

Fotbalisty Dynama České Budějovice čeká o víkendu reprezentační přestávka. Ale ne všechny. Tomáš Sivok, se kterým vedení klubu podepsalo v pondělí roční smlouvu, vyrazí s béčkem k diviznímu utkání do Mariánských Lázní. 

Tomáš Sivok slíbil, že i kdyby teď přišla bůhvíjaká nabídka, nebude na ni reagovat. „To už padá, myslím, že by to ode mě nebylo fér. Byla ve hře i varianta, že bych tady odehrál třeba tři kola a potom někam odešel, ale to jsem vůbec nechtěl. Říkal jsem, že buď tady zůstanu, nebo ne. Myslím, že ani pro kluky v kabině by nebylo dobré, abych tady něco začínal a pak někam utíkal,“ komentoval.

Fanoušci už pomalu ztráceli trpělivost. Na Tomáše Sivoka čekali až do devátého kola. Proč to trvalo tak dlouho? „Řešili jsme něco, čekali jsme na jeden tým ze Švýcarska, proto se to tak protáhlo, nakonec to nedopadlo,“ vysvětlil bývalý reprezentant.

A tak to naopak dobře dopadlo pro Dynamo, které v osmi zápasech dostalo třináct gólů. „Věřím, že těch gólů budeme dostávat míň,“ dodal Tomáš Sivok.

Čtěte také

Generální manažer nejlepšího jihočeského fotbalového klubu Martin Vozábal uvedl, že obdržené góly při angažování Tomáše Sivoka nehrály vůbec žádnou roli. „Jestli bychom dostali pět gólů nebo třicet, stejně bychom o něj usilovali,“ řekl.

Dynamo projevilo velký zájem i o dalšího stopera, sparťanského Uroše Radakoviče. Martin Vozábal tuto informaci potvrdil. „Dali jsme oficiální nabídku, s hráčem jsem několikrát mluvil, bavíme se. Je to výborný hráč v české lize, takže to není jednoduchý transfer. Doufám, že se nám to podaří dotáhnout, ale pořád jsou tu jiné týmy, které mají zájem,“ dodal.

Prvním soupeřem Tomáše Sivoka v dresu Dynama v první lize byl mohl být ostravský Baník, i když  zkušený hráč připomněl své limity. „Ještě to tak dvě tři kola bude trvat, než se do toho dostanu, poslední zápas jsem hrál před pěti měsíci,“ řekl.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související