Strakonický fotbal se zvedá z popela a otestuje své síly v krajském přeboru

18. srpen 2019 07:01

Strakonický fotbal padl až na úplné dno. Vlastně po krachu klubu úplně zmizel z fotbalové mapy. Teď se parta okolo trenéra Luďka Cimerhanzla snaží o návrat a je nováčkem krajského přeboru.

„Podařil se nám obrovský úspěch, protože před šesti lety jsme začínali opravdu v nejnižší soutěži po kolapsu. Dávali jsme dohromady mančaft z bývalých fotbalistů,“ připomíná trenér Luděk Cimerhanzl.

Fungovalo to, sice pomalu, ale úspěšně. Klub prošel všemi soutěžemi od té nejnižší a letos se mu po dlouholetém působení v A třídě podařilo postoupit mezi krajskou elitu.

„Já osobně si myslím, že to je velice důležitý krok. Myslím, že realizační tým i všichni hráči jsou rádi, protože nás to zase posouvá v té práci o krok výš. Dostali jsme se do krajského přeboru, kde se už budeme konfrontovat s mančafty, které mají o něco vyšší kvality,“ komentuje trenér.

O vyšších kvalitách soupeřů se fotbalisté od Otavy přesvědčili hned na úvod, když na hřišti Lomu prohráli vysoko 0:6.

A s jakou filozofií na přestupovém trhu Strakonice působí? „Stavíme na mladých klucích. Když jsem si nechal vyjet statistiku za letošní jaro, tak jsme měli v té naší soutěži nejmladší mančaft s věkovým průměrem 21 let. Myslím, že je dobrá výzva pro trenéra, že má mladý materiál, se kterým může pracovat,“ říká manažer Tomáš Kostka.

Čtěte také

Věkový průměr trochu zvyšuje zkušený Jan Zušťák. K prvnímu zápasu nenastoupil, ale pokud mu bude sloužit zdraví, může podle Tomáše Kostky svými zkušenostmi a pojetím hry pomoci. „Myslíme si, že pořád na tom hřišti má co dát a hlavně mladí kluci by z toho měli čerpat,“ dodává.

„Absolvoval nějaké drobné léčení a bude pro mužstvo platný. Určitě ho budeme chtít nasadit. Myslím, že spousta fanoušků chodí okolo plotu, a když vidí Zušťáka v dresu, tak zaplatí vstup,“ doplnil s humorem trenér Luděk Cimrhanzl.

Fotbalisté Strakonic se poprvé doma představí v neděli v 17 hodin, kdy k Otavě dorazí Dražice.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související