Kateřina Bolechová Nákupní vozíky

22. prosinec 2021

Určitě se to mnohým z vás už stalo. Někde v supermarketu odstavíte vozík, zakoukáte se do regálu, totéž udělá někdo další. Po chvilce se chopíte vozíku a jedete, po pár metrech zjistíte, že se na vás z něj směje květák, který rozhodně není váš.

Co teď? Variant je několik, pokusit se najít svůj vozík, daný vozík odstavit nebo pokračovat v nákupu, jako by se nechumelilo, nakonec zboží, které v něm je, se taky bude hodit.

Sama jsem takovou situaci zažila docela nedávno, jen jsme si s pánem vyměnili prázdné vozíky. Teď si jistě říkáte, no to se přece vůbec nic nestalo. Ale stalo.

Varovat mě měl už moment, kdy mi z košíku vypadla desetikoruna místo mého umělohmotného žetonu. Faktem je, že jsem se trochu podivila a málem začala věřit na zázraky, že v tomhle obchodě mají kouzelné nákupní vozíky, které mění žetony na peníze.

A pak jsem našla ještě rukavice. Hned jsem s nimi iniciativně běžela na informace. A když jsem odtud odcházela, uviděla jsem u pokladny muže a rázem se mi v hlavě rozsvítilo. S tím mužem jsme k prodejně dorazili téměř současně, oba na kole a on si sundával z rukou mohutné rukavice. No ano, byly to ty, co jsem odevzdala.

Počkala jsem, až zaplatí, a vše mu řekla. Nevěřícně koukal, vyměnila jsem mu desetikorunu za žeton a poslala ho pro jeho rukavice. Když jsem vyšla z obchodu, hustě sněžilo. Sáhla jsem do kapsy pro své rukavice, není nad to, schovávat je na správné místo. 

autor: Kateřina Bolechová | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související