Hokejista Jiří Šimánek se vrátil do Budějovic a oslavil kulaté 40. narozeniny

7. prosinec 2018 16:17

Hokejový útočník Jiří Šimánek zakotvil na konci kariéry doma v Českých Budějovicích. Pro návrat si vybral sezonu, ve které slaví významné životní jubileum, a snaží se udržet optimistické myšlenky, i když se jeho týmu právě nedaří.

Kulaté čtyřicáté narozeniny Jiří Šimánek podle svých slov prožil střídmě. „Jen tak v rodině, s mámou, která měla šedesátiny, jsme to spojili. S kamarády až příští rok, až bude mít manželka také kulaté, tak to u nás na vesnici potom oslavíme dohromady,“ popsal.

Onou vesnicí myslí své současné bydliště v Mokrém nedaleko Českých Budějovic. Jiří Šimánek se totiž vrátil domů, hraje za budějovický Motor a je jedním z nejúspěšnějších sportovců v kraji.

Vidí ale i rezervy. „Není to špatné, ale ty výkony podle mě ještě mají k optimálním daleko a i bodový příspěvek ode mě by mohl být vyšší. Doufám, že se sezóna bude vyvíjet dobře až do konce,“ řekl.

Kapitán Motoru vypadá jako loupežník, trenérovi se to moc nelíbí

Zdeněk Kutlák, Motor České Budějovice

Písničku o tom, že jednou jsi dole a jednou nahoře, by si mohl zazpívat kapitán hokejistů Motoru České Budějovice Zdeněk Kutlák. Tým má za sebou první zápasy v první lize, ze které se opět pokouší postoupit do extraligy.

Závěrem by pro Motor měl být postup nejen do baráže, ale hlavně do extraligy. Nad vším i nad nejzkušenějším hráčem kádru má pozorný dohled přísný trenér Václav Prospal. „Za ty měsíce, kdo ho neznal, tak už si na něj asi navyknul, že prostě takhle to bude každý den a je jedno, jestli je po zápase nebo před zápasem,“ komentoval Jiří Šimánek.

Nejlepším dárkem by pro hokejového útočníka nakonec bylo, kdyby oslavu čtyřicátých narozenin mohl spojit s oslavou postupu do nejvyšší soutěže.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související