O radosti z jídla i ze života: Pečivo. Jakou roli hraje v našem jídelníčku?

Jaké jsou druhy pečiva? Je to bezlepkové vhodnější? Jak poznat celozrnné pečivo od toho obarveného? Je bílý rohlík skutečně takové zlo? Je něco, na si dát pozor? Jak na domácí pečení chleba? Jaké pečivo hledat v supermarketu? Lze jíst pečivo při hubnutí? Jaké pečivo je vhodné pro děti? Jak je to s pečivem ve světě? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.