„Když pochopíte techniku, nepotřebujete recepty,“ uklidňuje Roman Vaněk

28. únor 2019

Pro Dvojku teď připravuje pravidelnou rubriku Na vidličce Romana Vaňka. Tentokrát byl ale hostem pořadu Blízká setkání. Moderátorka Tereza Kostková volala i jeho ženě.

„Gastronomie, kulinářské umění, to je exaktní spočitatelná věda. Tam se neděje nic náhodně, to je jenom chemie a fyzika,“ vysvětluje Roman Vaněk. „Já učím techniky. Pakliže pochopíte techniku a dodržíte jí, a pochopíte kombinace technik, tak nepotřebujete recepty. Ty vám začnou skákat do hlavy samy.“

„Já jsem ale většinou něco dobrého uvařila náhodou,“ oponuje mu v pořadu Blízká setkání Tereza Kostková. Co na Romana Vaňka prozradila jeho manželka Jana? Čím jí v kuchyni nejvíc ohromí? A co nejraději doma dělá?

autoři: Tereza Kostková , rota
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.