Klára Vlasáková: Zlatá svatba. Překvapivá tajemství vyjdou najevo při oslavě padesáti let společného života

11. červen 2023

Navenek působí jako harmonický pár a právě se chystají oslavit zlatou svatbu, tedy padesát let společného života. Ačkoli neměli děti, jejich vztah byl víceméně spokojený. Sejdou se doma s několika příbuznými a známými. A právě během této sešlosti vyjdou na povrch věci, o nichž nikdo neměl tušení…

Čte: Hana Franková
Napsala: Klára Vlasáková
Dramaturgie: Dominik Mačas
Zvukový mistr: Ondřej Franěk
Režie: Jakub Doubrava
Premiéra: 19. 9. 2021

Povídka Zlatá svatba vypráví o jednom manželském páru, který vypadá spokojeně, ale všechno je možná trochu jinak. Po padesáti letech soužití se manželka dozví něco, co se nikdy dozvědět neměla.

Příběh napsala současná česká autorka Klára Vlasáková. Rozhlasové zpracování vzniklo v roce 2021, kdy povídku načetla herečka Hana Franková.

Klára Vlasáková

Scenáristka, spisovatelka, dramaturgyně a publicistka Klára Vlasáková se narodila v roce 1990 v Českých Budějovicích. Po maturitě na gymnáziu vystudovala žurnalistiku a gender studies na Univerzitě Karlově a scenáristiku a dramaturgii na FAMU. V současné době žije v Praze.

Spisovatelka Klára Vlasáková

Pracuje jako dramaturgyně v České televizi. Je autorkou scénáře k filmu Běžná setkání. Pravidelně spolupracuje s Českým rozhlasem. Přispívá například do pořadu Názory a argumenty na Českém rozhlase Plus, kde se věnuje především sociálním a genderovým tématům. Je autorkou několika pohádek pro rozhlasového Hajaju. Pro Rádio Wave napsala scénáře k podcastům Rituál a Neklid. Přímo pro rozhlas napsala také několik povídek.

V roce 2020 coby literátka debutovala dystopickým románem Praskliny. Za příběh o společnosti, která ignoruje svou blížící se zkázu, byla nominována na Cenu Jiřího Ortena. Letos jí vyšel druhý román Těla, příběh o šedesátileté ženě a její dospělé dceři, příběh o emancipaci a o tom, jak se umět v každém věku přijmout a najít pro sebe nové směřování.

Spustit audio

Související