ZUŠ Open vrcholí. V Českých Budějovicích vystoupí malí umělci z celého kraje

30. květen 2019

Na 420 základních uměleckých škol spojilo své síly na letošním celostátním happeningu ZUŠ Open. Malí umělci opět vnesou hudbu, tanec, divadlo či výtvarné umění do veřejného prostoru.

O akci, k níž se připojil i Český rozhlas České Budějovice, hovořila moderátorka Hana Šoberová s prezidentkou Asociace ZUŠ a ředitelkou ZUŠ v Písku Jindřiškou Kudrlovou a zástupcem ředitele ZUŠ Piaristická v Českých Budějovicích Pavlem Steffalem.

V Českých Budějovicích proběhne celodenní program ZUŠek Jihočeského kraje v pátek 31. května na velkém pódiu na Sokolském ostrově. V průběhu dne vystoupí nejlepší soubory, sbory i sólisté. Vrcholem programu bude společné vystoupení patronky projektu, pěvkyně Magdaleny Kožené, která v Českých Budějovicích zakončí svou cestu po akcích ZUŠ Open.

Díky ZUŠ Open uměním ožijí náměstí, parky i ulice, zámky či kostely, ale třeba i vlaková nebo autobusová nádraží či kavárny a nákupní centra. Děti zamíří na řadě míst i do domovů důchodců či mateřských a základních škol. ZUŠ Open je co do počtu účinkujících největší kulturní událostí v České republice.

V prostorách Krajského úřadu Jihočeského kraje se představí 17 jihočeských ZUŠek, kde děti prezentují všechny aktivity svých škol. K vidění budou výtvarné práce malých umělců, ale i neobvyklé masopustní masky nebo loutky.

V Českém Krumlově se v pátek 31. května odpoledne úderem 15. hodiny setkáte s uměním téměř na každém kroku. Žáci místní ZUŠky zaplní uměním různé kouty města na mnoha stanovištích. Městem Jindřichův Hradec zase projde průvod hudebníků, výtvarníků, divadelníků a tanečníků, který oživí celé město.

autor: Český rozhlas České Budějovice
Spustit audio

Související