Auta se do povodní poničeného Hřenska stále nedostanou

V Hřensku na Děčínsku až do 21. srpna platí stav nebezpečí, na silnici na pravém břehu Kamenice se dokonce smí jen se zvláštní propustkou obce. Důvodem jsou odklízecí práce po povodních a těžká technika, která po silnici jezdí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odstraňování povodňových škod v Hřensku

Odstraňování povodňových škod v Hřensku | Foto: Tomáš Šácha | Zdroj: Český rozhlas

To vadí některým podnikatelům, ke kterým se nedostanou turisté. „Mohli by tam chodit, ale za předpokladu, že se tam nebude pohybovat těžká technika. Například jeden ze strojů má širokou radlici takřka tři a půl metru a silnice je tři šedesát. Je vyhlášen do 21. srpna stav nebezpečí, prostě do nebezpečných míst je vstup zakázán. Přesto se snažíme uzávěrku aspoň pro pěší, auta tam určitě pustit nemůžeme, zkrátit, abychom je tam mohli třeba v sobotu pustit,“ vysvětlil starosta Hřenska Josef Černý.

Armáda postaví mosty

Povodeň na severu Čech také poničila řadu mostů. V Ústeckém kraji tak armáda bude už od pondělí stavět provizorní přemostění.

Armáda zatím obdržela v Ústeckém kraji pět požadavků na provizorní mosty a zřejmě je už na začátku příštího týdne začne stavět. Lidé tak už nebudou muset úseky, kde voda mosty strhla nebo narušila, objíždět.

Kromě Hřenska by armáda měla postavit provizorní most například také v Povrlech nebo v Kytlicích. Problém ale dělají rozbahněné a podmáčené břehy toků a jejich okolí, které komplikují přístup těžké technice.

Dagmar Cestrová, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme