Zpívání nebudu mít nikdy plné zuby, říká legendární zpěvačka Eva Pilarová

25. říjen 2019
Zpěvačka Eva Pilarová

Eva Pilarová oslavuje kulatiny, v pátek 9. srpna jí bude 80 let. Žádnou velkou oslavu nechystá, ale přeci jen bude její velký den trochu netradiční. Xaverovi také prozradila, že hlas má stále v plné síle, jen tělo ji občas potrápí.

Svůj velký den pojme legendární zpěvačka spíš mediálně. Dopoledne od 11 hodin ji čeká rozhovor na Českém rozhlase Dvojka, poté se přesune do České televize, kde ji uvidíte na ČT24. „Lidi mi volají, píšou mi esemesky nebo do mailu, tam to bude přeplněný, tam to budu otevírat až v pondělí,“ směje se. V rozhovoru přiznala, že hlas má zdravý, ale tělo ji moc neposlouchá. Občas ji zdravotní komplikace přistihnou i při koncertech.

Eva Pilarová dostala květinu k 80. narozeninám od Českého rozhlasu Region

Eva Pilarová slaví stejné kulatiny jako Karel Gott, se kterým je velká a dlouholetá kamarádka. „Zrovna mi asi před dvěma hodinami volali s Ivankou a chtěli mi popřát,“ usmívá se.  

Má ráda brněnský přízvuk

Brno je město, kde se Eva Pilarová narodila a kam se ráda vrací. Především za maminkou, které je neuvěřitelných 104 let. Ale i za fanoušky, proto tam často vystupuje. Také se jí líbí tamní přízvuk, který občas používá, když se odtamtud vrací. „ Teď jsem tam dostala od pana hejtmana cenu Jihomoravského kraje za uměleckou činnost,“ říká s hrdostí.

Zpívá, fotografuje a cestuje

Jak říká sama Eva Pilarová, zpívání nebude mít nikdy plné zuby. Ale přeci jen občas ho vymění za jiné koníčky. Ráda fotografuje a měla i své výstavy. Jednu dokonce ve Vídni.

Kromě zpěvu a focení také ráda cestuje. Miluje Ameriku a nejvíc New York, kde byla s manželem už 12krát. „Já jsem se do toho města zamilovala. Mně tam bylo fajn, pohoda. Chodila jsem tam hodně pěšky, takže já když koukám na film, tak vím, co je za rohem.“ Společně s mužem se podívali třeba také na Havaj a do Austrálie.

Zajímá vás, které moderní zpěváky má Eva Pilarová ráda? A jaké koncerty chystá? Poslechněte si záznam celého pořadu.

autoři: Luboš Xaver Veselý , jp
Spustit audio