Zpěvák Josef Vágner: Jsem zvyklý, že lidi bavím, tak je teď bavím i tím, že jim vozím jídlo

10. prosinec 2020

Profesní život zpěváka Josefa Vágnera je sice letos dost omezený, ale je i rád, že má díky tomu více času na rodinu. Přesto nezahálí, jako kurýr rozváží lidem jídlo a nahrál novou píseň.

Josef Vágner má s ženou Marlen teprve dvouletou dceru Amelii, a proto ho těší, že mohl letos rodině věnovat více času. Marlen je původem Němka, a tak malá Amélie mluví německy i česky. „Dcerka mluví oběma jazyky. Já se v němčině také jak takž pohybuji, ale už teď má to dítě větší slovní zásobu než já,“ směje se hrdý otec.

Rozváží lidem jídlo

Jarní omezení si Josef Vágner nejprve užíval, protože s rodinou jezdil hodně na chalupu, kde rád pracuje. Později mu ale začal chybět kontakt s lidmi, na které je jako zpěvák zvyklý. „Od jara rozvážím lidem jídlo. Mám to nejenom jako jistý přivýdělek, ale i jako zvláštní způsob, jak být mezi lidmi. Jsem zvyklý, že lidi bavím, tak je teď bavím i tak, že jim vozím jídlo,“ říká v rozhovoru s Xaverem.

Při práci kurýra prožívá různé příhody: „Také se mi přihodilo, že mi to jídlo ukradli nebo že jsem ho doručil jinam.“ A jeden zážitek z nedávné doby ho velmi potěšil: „Narazil jsem na člověka, kterému jsem vezl opravdu ‚pidi‘ jídlo a on mi dal obrovský dýško, protože prý má svůj velký den. Už to bylo o adventním čase, tak jsem sáhnul do kufru a dal mu moji adventní desku. Měl velkou radost a řekl, že ji odnese mamince, která mě prý moc ráda poslouchá. Radost jsme tak měli oba.“

Nová píseň Noční proud

Koncem jara si však Josef Vágner musel přiznat, že už mu jeho vlastní práce moc chybí: „Nikdy mě nebavilo jenom zpívat a hrát, ale také dělat i produkční věci kolem a stala se ta úžasná věc, že jsme dali dohromady novou písničku.“ Za vznikem písně stálo více lidí. Josefův otec Karel Vágner přinesl melodii od svého známého z Vídně. Líbila se mu a se synem se proto domluvili, že požádají o aranžmá hudebníka Petra Kocmana, text písně napsala Hana Sorrosová. „Písnička Noční proud tak byla na světě. Už k ní máme i videoklip. Z toho mám také strašnou radost, protože jsem si tam vymyslel šílený nesmysl a myslím, že se povedl,“ raduje se zpěvák.

Josef Vágner musel letos zrušit i podzimní adventní turné, a tak poprvé prožívá s rodinou čas předvánoční. Manželka ho zapojila i do úklidu domácnosti. „Moje žena se nezapře. Udělala si tabulku v Excelu, kde je uvedené každé okno i každá žaluzie v naší domácnosti. K některým ale napsala, že je mám umýt já. No a některá tahle moje okénka ještě zůstávají prázdná,“ přiznává Josef s úsměvem.

Poprvé v životě nebude letos Josef Vágner zřejmě trávit Vánoce se svými rodiči, sourozenci a jejich rodinami. A pokud vás zajímá, kam se chystá, poslechněte si záznam pořadu.

Spustit audio