Zločin na Císařské louce. Vraždu účetní vyřešil skutečný rada Vacátko během několika hodin

Jedno nedělní listopadové ráno roku 1929 vylovil převozník Karel Krupička z Vltavy u vorového přístavu na Zlíchově podezřelou kombinaci předmětů – rozštípané dříví, velkou pokladní knihu a části ženských šatů. Všechno se zřetelnými stopami krve.

Účinkují: Marek Lambora, Ivan Řezáč, Michal Zelenka, Jan Novotný, Markéta Hausnerová, Marta Falvey Sovová, Jitka Jirsová, Zuzana Slavíková-Čisáriková
Komentář: policejní historik Miloš Vaněček
Scénář: Jitka Škápíková
Režie: Dimitrij Dudík
Režie ozvučení: Petr Šplíchal
Zvukový mistr: Radek Veselý
Autorka projektu: Bronislava Janečková
Premiéra: 6. 11. 2019

Neobvyklý nález si policisté v čele s radou Vaňáskem dali rychle do souvislosti s hlášením o nezvěstné mladé účetní ze Smíchova.

Třiadvacetiletá Ludmila Grujbarová měla sobotní službu v dřevařské firmě Křižan a spol., kde pracovala už dva roky. Spolubydlící Marii ujistila, že se vrátí jako obvykle kolem půl sedmé večer. Když nedorazila ani v neděli ráno, přepadl 20letou Majku strach.

Ludmila byla hezké, milé a spořádané děvče, po nocích se nikdy netoulala. Neměla milence ani žádnou známost. Kriminalisté proto hned zamířili do areálu Křižanovy firmy u Vltavy, kde v dřevěném domku objevili další stopy krve. Z pokladny navíc zmizelo asi 5000 korun. Po těle nebohé účetní Ludmily však nikde ani stopa...

autoři: Jitka Škápíková , and
Spustit audio

Související