Žert Zdeňka Svěráka, Sherlock, hudba i hosté. Vstupte do roku 2020 s Českým rozhlasem České Budějovice

27. prosinec 2019

Speciální program připravil Český rozhlas České Budějovice na přelom roku. Posluchačům nabídne rozhlasové hry, tematické reportáže, rozhovory i záznamy koncertů. Vysílání naladíte na 106,4 FM, prostřednictvím webových stránek budejovice.rozhlas.cz i v aplikaci mujRozhlas.

Úterý 31. prosince

Silvestr začne ranním vysíláním s Lubošem Voráčkem, nabídne tematické reportáže a zajímavosti. Následovat bude speciální vydání pořadu Kuchařské čarování s Petrem Stupkou.

Dopoledním hostem Českého rozhlasu České Budějovice bude od 10 hodin Jiří Lábus. Silvestrovský rozhovor se známým hercem bude moderovat Hanka Šoberová.

Od 12 hodin si můžete poslechnout rozhlasový žert Zdeňka Svěráka. Má název Posel hydrometeorologického ústavu a kromě samotného autora v něm účinkují Josef Abrhám, Jiřina Jirásková, Jiřina Bohdalová nebo Miloň Čepelka.

Po tematickém odpoledním vysílání budou následovat v obvyklém čase od 17 hodin Melodie podvečera a od 18 hodin nabídneme záznam koncertu Jiřího Schmitzera.

Středa 1. ledna

V novoročním ranním vysílání se dozvíte třeba to, jak zahnat silvestrovskou kocovinu. Následovat bude speciální Dámská jízda a od 10 hodin sváteční rozhovor s katolickým knězem Josefem Prokešem z Vodňan.

Od 12 hodin si opět přijdou na své milovníci rozhlasových her. Na programu bude Sherlock Holmes ve státních službách, adaptace povídky Bruce-Partingtonovy dokumenty ze sbírky Poslední poklona Sherlocka Holmese. Účinkují Jan Hájek, Pavel Batěk, Marika Procházková, Jana Boušková a další.

Odpolední vysílání přinese tematické reportáže a tradiční Melodie podvečera. V 18 hodin začne pořad V náladě novoročního swingu, který nabídne záznam koncertu Rozhlasového big bandu Gustava Broma se zpěvačkami Zuzanou Gamboa a Petrou Chlebníčkovou.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.