Želiboys neboli Želiborů a přátelé – to jsou bluegrass, country and western a swing v jednom

Pokud máte rádi bluegrass a country hudbu, Koncertní ozvěny od Tří lvů budou tentokrát právě pro vás. Jihočeští Želiboys neboli seskupení Želiborů a přátelé totiž tyto žánry ve svém repertoáru propojeně nabízejí a přidávají k tomu leccos ze swingu.

Želiboys vznikli zhruba před osmi roky na základě country kapely Nouze. Název skupině dala manželská dvojice, baskytaristka a zpěvačka Petra Želiborová, jinak členka známého bluegrassového souboru Sem tam, a kytarista Jan Želibor.

Petra Želiborová, navzdory anglickému slovíčku „boys“ v názvu, je vůdčím článkem Želiboys. Na podzim loňského roku se s kytaristou a zpěvákem Hynkem Kolářem, dále Janem Kadlecem, ovládajícím dobro a foukací harmoniku, mandolinistou Vojtou Jedličkou a bandžistou Filipem Dubským představila na pódiu českobudějovického Divadla U Kapličky v rámci Večerů S pořádaných Jardou Hnízdilem.

Máme pro vás hudební ochutnávku tohoto koncertu Želiboys s kvalitními instrumentálními výkony i vícehlasem, střídající anglicky i česky zpívané písničky, byť v našem výběru budou zastoupeny především ty druhé, včetně třeba Starého muže s kytarou, Don't Think Twice It's All Right od Boba Dylana, resp. Fešáků s českým textem Michala Bukoviče.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související