Závodníci vyráží na trať Rallye Český Krumlov. Kopecký bude útočit na hattrick

19. květen 2017

Více než stovka posádek se postaví na start letošního 45. ročníku Rallye Český Krumlov. Závod se pojede na silnicích na Českobudějovicku a Českokrumlovsku v pátek a v sobotu. Na jezdce čeká celkem sedm rychlostních zkoušek.

Závod odstartuje v pátek na výstavišti v Českých Budějovicích. „Oficiální start letošního ročníku je v 15.30 hodin. V areálu se pojede i superspeciální rychlostní zkouška. Výstaviště využíváme už dlouhodobě," říká hlavní organizátor Pavel Kacerovský.

Po zahájení se závodní vozy přesunou na Českokrumlovsko. Posádky v pátek absolvují rychlostní zkoušku ve Svincích, tradičně ve Sv. Jánu nad Malší a v Rožmitálu na Šumavě. Každou z těchto rychlostních zkoušek pojedou závodníci dvakrát.

O třetí titul v řadě bude bojovat závodník týmu Škoda Jan Kopecký, který by tak mohl získat celkově už čtvrtý krumlovský vavřínový věnec v kariéře. O vítězství budou usilovat také Václav Pech nebo Jan Černý.

Závodní program Rallye České Krumlov omezí i dopravu. Uzavřeny budou právě silnice v okolí Českého Krumlova, kolem Hořic na Šumavě nebo Rožmberka nad Vltavou.

Podle mluvčího jihočeských policistů Milana Bajcury budou na provoz dohlížet nejen dopravní policisté, ale také pořádková služba a policisté z obvodních oddělení. Kromě dohledu na objížďky namátkově zkontrolují i zaparkovaná vozidla.

Spustit audio