Zastupitelé Dačic zamítli návrh o severním obchvatu města

22. květen 2012

Zastupitelé v Dačicích řekli ne dalšímu zkoumání proveditelnosti severního obchvatu města.

O tom, zda má Jihočeský kraj ve zkoumání proveditelnosti obchvatu i nadále pokračovat, rozhodovali na mimořádné pondělní schůzi. Té předcházela ještě pracovní schůze zastupitelů, na které se mohli seznámit se všemi aspekty stavby.

Na veřejném jednání zastupitelstva pak padl nejeden argument proti obchvatu. Například Ludvík Čurda, ředitel dačické společnosti Centropen, přes jejíž areál by měl být veden most obchvatu, znovu vyjádřil odmítavý postoj společnosti k této stavbě.

Obyvatelé Dačic pak poukazovali na ničení klidové zóny za městem nebo přílišnou blízkost obchvatu centru města. Starosta Dačic, Vlastimil Štěpán z ODS, byl z rozhodnutí zastupitelů rozpačitý.

„My o dnešním zastupitelstvu předáme zprávu na krajský úřad. Nedokážu předjímat, jak se krajský úřad zachová, jeho stanovisko bylo také, že nebude-li návrh schválen, nebude se pokračovat ve studii proveditelnosti. Říká se mi to těžce, protože si myslím, že dnešní krok nebyl správným směrem, ale bohužel to dopadlo tak, jak to dopadlo,“ posteskl si Štěpán.

autor: hoch
Spustit audio