Zásadní stopu v případu dvojnásobné vraždy u Záhoří přinesl kamerový záznam z auta

28. únor 2019 08:50

Jihočeští kriminalisté uzavřeli případ dvojnásobné vraždy v mobilním domě u obce Záhoří na Písecku. Manželský pár podle nich zabili muž a žena pocházející ze Slovenska. Návrh na jejich obžalobu policie předala krajskému státnímu zastupitelství v Českých Budějovicích.

Zavražděné objevil jejich syn 8. ledna loňského roku v mobilním domku u rybníka v katastru obce Dobešice na Písecku. Kriminalisté ihned poté spustili rozsáhlou pátrací akci.

Brzy se jim přihlásil důležitý svědek, který poskytl záznam z palubní kamery svého vozu. Z videa vyplynulo, že v době vraždy stálo u mobilního domku neznámé auto.

„Bylo zaznamenáno motorové vozidlo černé barvy se slovenskou registrační značkou. Na základě smlouvy mezi Českou republikou a Slovenskou republikou o spolupráci v boji proti trestné činnosti bylo následně zjištěno, kdo je majitelem vozidla a kdo jej v současné době používá,“ doplňuje vedoucí vyšetřovatelského týmu Renáta Miková.

Policisté zadrželi manželku zavražděného muže, jehož tělo se našlo v lese na Šumavě

policie_ilustracni_f_171215-145632_dbr.jpg

Němečtí policisté ve středu zadrželi ženu podezřelou z vraždy muže, jehož tělo našli na konci loňského roku turisté v lese nedaleko Nové Pece na Šumavě.

Obvinění odjeli zmiňovaným autem do Rumunska, kde je v penzionu na odlehlém místě zadrželi tamní policisté a předali je do České republiky.

Podezřelými jsou čtyřiatřicetiletý muž a o pět let mladší žena, která se podle kriminalistů se zavražděnými dobře znala, protože pracovala v jejich firmě. Po vraždě měli muž se ženou z bytu odcizit asi 400 tisíc korun.

Oba jsou ve vazbě a v případě prokázání viny jim hrozí až výjimečný trest.

Spustit audio

Související