Zanechte kritizování, nemějte strach. Kniha radí, v čem spočívá síla ženy

5. červen 2017

Největší změnou, kterou budeme v našem tisíciletí společně prožívat, bude naše vnitřní proměna. To ukazuje ve své knize Síla ženy Louise L. Hay. Titul vydala Euromedia Group v edici Pragma a zalistovala jí i autorka pořadu Dámská jízda Mirka Nezvalová.

Louise L. Hay přesvědčivě vysvětluje ženám, jakým způsobem se mohou naučit vážit si sebe, získat sebevědomí a respekt, které jim po právu náleží, a dosáhnout pevného postavení ve společnosti
Obrací se ke všem ženám bez ohledu na jejich věk a společenské zázemí.

Součástí knihy jsou například léčivé meditace se základními zásadami:

1. Zanechte kritizování.
Nemá to žádný význam a nikdy se tím nedosáhne ničeho pozitivního. Zbavte se tíhy sebekritiky a nekritizujte ani ostatní, protože chyby nalezené na ostatních jsou často jen projekcemi toho, co samy na sobě nemáme rády.

2. Nemějte strach.
Až příliš často se terorizujeme vlastními myšlenkami a uvažujeme utkvěle. Tomu musíme zamezit… Až se příště přistihnete, že samy sebe strašíte, ihned řekněte: Odpoutávám se od nutkání stále si nahánět hrůzu. Jsem božským a nádherným kvítkem života a od této chvíle chci žít naplno.

3. Zůstaňte samy sobě věrné.
Jsme velmi zaměstnány vztahy k různým lidem, a přitom samy sebe opomíjíme a uděláme si čas jen občas. Mějte o sebe zájem a nepřestávejte se mít rády. Dbejte o své srdce a duši. Mým oblíbeným člověkem jsem já sama.

Autorka poté rozebírá i další zásady:
Máte se rády a v tomto duchu se k sobě chovejte.
Pečujte o své tělo.
Vzdělávejte se.
Finančně se zabezpečte pro budoucnost.
Nezanedbávejte ani svou tvořivost.
Posuňte radost a štěstí do středu vašeho světa.
Žijte čestně a dodržujte slovo.
Duchovně se propojte se životem.

Všechny články k pořadu Dámská jízda najdete ZDE.

Spustit audio