Zámek v Třeboni ožije příběhem Noci na Karlštejně. Lidé tu uvidí úspěšné muzikálové představení

24. červen 2020

Muzikál Noc na Karlštejně uvidí letos lidé na několika českých hradech a zámcích. První zastávku má v Třeboni. Představení se tu bude hrát ve čtvrtek 25. června a v pátek 26. června.

Inscenace měla premiéru v červnu 2016 na karlštejnském nádvoří. Příběh, podle něhož na hrad nesměly žádné ženy, se sem vrátil po 45 letech u příležitosti oslav 700. výročí narození císaře Karla IV.

V létě 2020 představení nominované na cenu Thálie domovskou scénu opouští kvůli plánované rekonstrukci. „Po čtyřech vyprodaných sezónách odjíždíme z karlštejnských zdí, abychom se zase za rok nebo za dva vrátili,“ potvrzuje producent Janis Sidovský.

Muzikál se bude na několika hradech a zámcích hrát ve stejném obsazení jako na Karlštejně. „Naše inscenace vtahuje zámky a hrady do děje, využíváme prastarých divadelních zvyků, hrajeme po celém nádvoří, z oken i z cimbuří,“ popisuje režisér Václav Knop.

V Noci na Karlštejně účinkují herci a zpěváci známí z muzikálů, televizních seriálů a filmů, například Daniel Bambas, Hana Holišová, Regina Rázlová, Pavel Vítek, Jan Kříž, Roman Tomeš nebo Ivana Korolová.

Na zámku v Třeboni mohou lidé představení vidět 25. a 26. června, druhá jihočeská zastávka bude 11. a 12. srpna na zámku Hluboká. Mezitím se hraje například na zámcích Valtice, Konopiště nebo Litomyšl.

Mediálním partnerem letního turné muzikálu Noc na Karlštejně jsou regionální stanice Českého rozhlasu.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.