Zahájení prázdnin v královédvorské ZOO!

27. červen 2014

Sobota 28. června 2014 bude v královédvorské ZOO patřit antilopě Derbyho. Jde o jednu z největších, nejkrásnějších a také nejohroženějších antilop na světě. Ve volné přírodě jich zbývá pouhých 170 jedinců a nelze se s ní setkat jinde než v západoafrickém Senegalu.

Na její záchraně pracuje tým odborníků z České zemědělské univerzity v Praze již 14 let a díky jejich práci nyní čítá populace v lidské péči téměř 100 antilop Derbyho.

Den s antilopou

V rámci Dne s antilopou Derbyho se mohou návštěvníci dozvědět mnoho zajímavého o těchto kriticky ohrožených zvířatech, jejich záchranném programu i jak se do něj zapojit. Děti se mohou pomocí facepaintingu a výrobou papírových rohů a uší proměnit v antilopy Derbyho či v jiné zvíře, vybarvit si omalovánky nebo kreslit křídami na chodník. Přímo na místě bude možné přispět na záchranu těchto jedinečných antilop nákupem originálních antilopích suvenýrů.

Kaktusy

Veškerý výtěžek z této akce jde na záchranný program antilopy Derbyho. Den s antilopou Derbyho pořádá ve spolupráci se ZOO Dvůr Králové občanské sdružení Derbianus CSAW, které sdružuje odborníky a studenty z České zemědělské univerzity v Praze a další dobrovolníky, kteří se aktivně zapojují do záchrany tohoto jedinečného zvířete.

Jarda Šmíd jako Dr. Pacička

Další informace o záchranném programu lze získat na webu: www.derbianus.cz

Výstava kaktusů a sukulentů
V sobotu 28. června bude v královédvorské ZOO také zahájena prodejní výstava kaktusů, kterou pořádá Občanské sdružení Klub kaktusářů. Návštěvníci se mohou těšit na stovky kaktusů, sukulentů a dalších tropických rostlin. Výstava bude připravena vedle stánku kaktusářů, poblíž Neumannovy vily, a potrvá do neděle 6. července.

Zahájení prázdnin s Dr. Pacičkou
Doktor Pacička je pohádkový lékař, který se stará o zvířátka v zoo i v lese. ZOO Dvůr Králové navštívil už 1. června a společně s celým týmem sklidil veliký úspěch. Zábavné hraní a poznávaní na různých stanovištích v ZOO si proto zopakujeme v neděli 29. června a zahájíme tak letošní prázdniny. V roli Dr. Pacičky se opět představí herec Jaroslav Šmíd. Ordinace Dr. Pacičky, kde se bude hrát a rozdávat Pacičkova trixesa a omalovánky, bude umístěna vedle Neumannovy vily.


Zvětšit mapu
autor: JMys
Spustit audio