Žádost o ruku jako v romantickém filmu – před plnou hokejovou halou

1. listopad 2017

Po roční známosti s Ondřejem Stemberkem prožila jeho přítelkyně Kateřina Slánská pořádné překvapení. Oba podporují žďárský hokej a jsou členy fanklubu Šakal Patriots, na hokej proto chodí často. Tentokrát byl ale zápas trochu jiný – jednak byl charitativní, aby se pomohlo vybrat na přístroj pro novoměstskou nemocnici, a jednak hned o první přestávce spatřili diváci v hale nevídané.

Ondřej si všechno připravil dopředu. „Domluvil jsem se s paní moderátorkou, že po první třetině vyhlásí soutěž, a že potřebuje dvě dobrovolnice. A v tu chvíli naše společná kamarádka, které je vždycky všude plno, bude mávat a křičet, no a paní moderátorka je čistě náhodou obě vybere a pozve na led. A potom já už se vyřítím z trestné lavice a všechno se to semele,“ říká s troškou nervozity v hlase.

S Katkou se znají dobře, myslí si: „Jsme spolu rok a hned po měsíci jsme spolu začali bydlet. Máme za sebou společnou dovolenou, prodloužené víkendy, bydlení, myslím, že nás už nic nemůže překvapit.“ Zato dnes to překvapení bude – alespoň pro budoucí nevěstu.

Na kolenou a s prstýnkem

Všechno jde, jak si Ondra naplánoval. Katka nic netuší, ale ve chvíli, kdy se k ní blíží její přítel a kleká si, už je jí všechno jasné. Ani nemůže mluvit, jen kývá hlavou. „Řekla ano! Bude svatba!“ volá moderátorka Tamara Pecková a oběma snoubencům gratuluje. „Jsem strašně zaskočená a strašně šťastná,“ říká budoucí nevěsta. „Vůbec jsem to nečekala, ani jsem neměla podezření, když jsem šla na led jako dobrovolnice,“ směje se. „Chce to panáka,“ otírá si čelo Ondra a úlevně vydechuje, že všechno dobře dopadlo.

Ondřej Stemberk a Kateřina Slánská

Dvaadvacetiletá Kateřina Slánská a osmadvacetiletý Ondřej Stemberk už mají domluvené datum i místo svatby – v září 2018 v Častolovicích. Čekalo se jen na žádost o ruku. „Přítelkyně už si na mě stěžovala kamarádce, že prý to snad do svatby ani nestihnu,“ usmívá se snoubenec. Teď už zbývá jen požádat o ruku i rodiče budoucí nevěsty a oba se mohou společně těšit se na svůj svatební den.

autor: dak
Spustit audio