Začala pstruhová sezóna. Rybáři si kvůli tomu berou i dovolenou

16. duben 2018 15:50

Potěšení ulovit si poprvé po dlouhé zimě pstruha a zážitek z jarní atmosféry u řeky. To je pro většinu rybářů začátek pstruhové sezóny. Vyrazili například k řece Vltavě ve Zlaté Koruně na Českokrumlovsku.

„Jsem tu od šesti. V těch šest je to ještě takové tmavé a ryby to moc nevidí, tak se musí počkat na první záběry tak na půl sedmou až sedmou,“ popsal čtyřiatřicetiletý Pavel Hadrava z Křemže, který rybaří už dvacet let.

Začátek pstruhové sezóny si málokdy nechá ujít. „Člověk je po zimě natěšený, kdy si poprvé nahodí. U vody je klid, pěkná příroda a také nějaký úlovek. Když se táhne ryba, tak je to správný adrenalin,“ vysvětlil.

Na rybaření si vzal půl dne volna a rozhodně nebyl jediný. „Sešlo se nás tady docela dost, Zlatá Koruna je na zahájení oblíbená,“ dodal.

Uprostřed řeky Vltavy s prutem na muškaření čekal na první úlovky Jindřich Honsa. „Vždycky chodím na mouchu, je to takové hezčí. Začátek sezóny si nikdy nenechám ujít, rybařím pětatřicet let a od střední školy jsem nikdy nevynechal,“ komentoval.

Kromě úlovku se dočkal i rybářské stráže. Doklady přišel zkontrolovat David Štůber. „Podívám se, jestli to má správně vypsané a napíšu záznam. Tady je to v pořádku. Všichni jsou teď po ránu vzorní, protože jim to za to nestojí, já myslím, že ti méně vzorní přijdou déle,“ řekl.

Rybáři můžou v dubnu, kdy odstartovala pstruhová sezóna, chytat od 6 do 20 hodin.

Spustit audio

Související