Xaver a host, rozhlasové koncerty a domácí rady od Ivy Hüttnerové. Představujeme naše červnové programové novinky

30. květen 2019

Od června nabídneme v našem vysílání několik novinek. Odpolední rozhovor Xaver a host, ve kterém si ostřílený moderátor Luboš Xaver Veselý zve do studia známé osobnosti, ohlédnutí za rozhlasovými koncerty nebo rubriku dobrých rad Domácí štěstí Ivy Hüttnerové.

Každý všední den po 13. hodině bude od června patřit rozhovorům, které mají šťávu. Luboš Xaver Veselý bude v živém vysílání zpovídat herce, zpěváky, sportovce, lékaře, spisovatele a další známé osobnosti. Svých hostů se bude ptát nejen na jejich práci a soukromý život, ale i na to, jaké jsou jejich sny a plány.

Koncert, to nejsou z pohledu posluchače chvíle prožité na sedadle, ale také následné emoce a vzpomínky. Rozhlasové koncerty mají výhodu, že jsou zaznamenány a odvysílány. Postupně se budeme vracet k zajímavým live nahrávkám z našeho bohatého archivu,  které vznikly nejenom u Tří lvů, ale v některých případech na různých místech jižních Čech. A že opravdu je z čeho vybírat se můžete přesvědčit každou sobotu v 18:30.

Osvědčené rady našich babiček a prababiček připomene Domácí štěstí Ivy Hüttnerové. Jak si poradit s odstraněním skvrn, jak se zbavit otravného hmyzu nebo jak si usnadnit práci v kuchyni? Rady do domu i do života v podání oblíbené herečky, spisovatelky a výtvarnice Ivy Hüttnerové každý den v 7:50 a 15:20.

Český rozhlas České Budějovice si můžete naladit na frekvencích 106,4 MHz pro jižní Čechy, 103,9 MHz pro Táborsko a 88,2 MHz pro Slavonicko a Dačicko. Poslouchat živě i ze záznamu můžete také na webu budejovice.rozhlas.cz.

autor: Miroslav Tichák
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka