Vzhled vlastnoručně vyrobeného adventního věnce ovlivní šikovnost, nápaditost i dobrá nálada

28. listopad 2020 15:00

Klasiku i nové trendy najdeme taky u adventních věnců. Pokud ho stáje ještě nemáte doma, můžete si ho sami vyrobit.  A nemusí vás to vyjít  ani moc draze. Potřebujete jen trochu šikovnosti, fantazie a vycházku v přírodě nebo ve městě. Inspiraci vám nabízíme v reportáži Jitky Cibulové Vokaté.

Floristka Drahoslava Vobořilová si připravuje nůžky, tavící pistoli a korpus na věnec. A samozřejmě potřebný materiál na zdobení. V našem případě klasika, tedy chvojí.

„S vůní jehličí určitě neuděláme chybu. Barvy se každým rokem mění, letos je to pudrová, tedy barvy, které nejsou moc lesklé, růžová, hnědá, přírodní a k tomu se pak volí doplňky,“ vysvětluje Drahoslava Vobořilová s tím, že je vhodné nepoužívat příliš moc různorodého materiálu, stačí tři druhy.

„Pokud se rozhodneme pro chvojí, tak k němu stačí šišky, kůra, různé plody a zase to musí ladit do barvy svíček,“ dodává floristka. Jako ozdobu je možné použít i trendy materiály, vlnu, kožešinu, umělý sníh. Mnoho materiálu je možné najít přímo v přírodě a nemusíte jej kupovat.

„Teď například opadává líska turecká, najdete šišky, kůru, všelijaké plody, to všechno můžeme nasbírat, když jdeme v neděli na výlet,“ shrnuje Drahoslava Vobořilová.

Celou reportáž si můžete poslechnout online a inspirovat se i fotografiemi ve fotogalerii.

Spustit audio