Výstava obrazů Jana Bradáče

10. duben 2012

Výstavní prostory v budově Českého rozhlasu České Budějovice patří celý duben výtvarníkui Janu Bradáčovi. Jeho obrazy si zde můžete prohlédnout každý pracovní den od 9 do 17 hodin. Vernisáž se uskutečnila ve středu 4. dubna od 17 hodin.

Janu Bradáčovi je 37 let a narodil se ve Strakonicích. Vystudoval FAMU v Praze a Multimedia a design na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. „Na výstavě bude kresba i malba, pastel, akryl a další. To vše na papíře, plátně a zejména na kartonu,“ představil v krátkosti svou tvorbu Bradáč.

Říká o sobě, že vždy nejvíc miloval expresionismus, abstraktní expresionismus nebo art brut, ale kromě "démonů" maluje třeba i jihočeskou krajinu. Mezi jeho oblíbence a inspirátory patří například Karel Valter, Eva Prokopcová nebo Václav Rožánek, o němž dokonce natočil film.

autor: Jana Matznerová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.