Výše regulovaného nájemného v Jindřichově Hradci se mění

25. srpen 2010

V Jindřichově Hradci se změní výše regulovaného nájemného. V letošním roce město toto nájemné nezvyšovalo, protože výdaje na správu bytového fondu s regulovaným nájemným se rovnaly částce, kterou na nájemném vybralo.

Podle současné legislativy ale město může regulované nájemné navýšit naposledy v letošním roce, poté s ním už nebude možné hýbat. Jindřichohradečtí radní proto odsouhlasili zvýšení regulovaného nájemného na maximální možnou výši. Zároveň ale město nájemníkům v prosinci letošního roku a v příštím roce poskytne slevu z nájemného.

Jak vysvětlil tajemník jindřichohradeckého městského úřadu Karel Přibyl, částka, kterou lidé za regulované nájemné zaplatí, se tak vlastně téměř nezmění: „U bytů s nesníženou kvalitou bydlení bude poskytnuta sleva ve výši 20 procent ze stanoveného nájemného. Cena u těchto bytů by činila 42 korun za metr čtvereční. U bytů s nesníženou kvalitou by byla sleva vyšší, dokonce 30 procent. Konečná výše nájemného by činila 33 korun a 70 haléřů.“

V současné době jsou ceny regulovaného nájemného v Jindřichově Hradci různé. Nájemníci v bytech s nesníženou kvalitou bydlení zaplatí od 33 do 39 korun za metr čtvereční, byt se sníženou kvalitou bydlení potom vyjde na částku od 26 do 31 korun za metr čtvereční.

autor: hoch
Spustit audio