Vyrobte si vlastní páteřík! Šumavský národní park přichystal pro návštěvníky pestrý program

11. červenec 2019 15:46

Komentované vycházky nebo celodenní program na téma ptactvo. To je jen malý výběr z nabídky akcí, které se konají na Šumavě.

Léto láká k vodě, do hor a na výlety, zkrátka prázdniny jsou už v plném proudu. Správa národního parku Šumava připravila pro své návštěvníky nabitý program.

V pátek si mohou návštěvníci v Kašperských Horách zkusit ruční výrobu skleněných korálků, tzv. páteříků, na sklářském kahanu a poslechnout si mnoho zajímavého o historii sklářství na Šumavě.

Ke Stožecké kapli na Šumavě po letech zase vede křížová cesta

Místní obnovili křížovou cestu mezi Českými Žleby a Stožeckou kaplí na Šumavě. Na snímku autorka obrazů Vladimíra Fridrichová Kunešová

Celkem čtrnáct nových zastavení s výjevy z ukřižování Ježíše Krista lemuje cestu od Českých Žlebů ke Stožecké kapli na Šumavě. Místní tam obnovili křížovou cestu, která zanikla během totality.

V sobotu se koná Den Národního parku Šumava, začne v 10 hodin na Rokytě a nabídne celodenní program na téma Ptáci Šumavy. Letošní rok na Šumavě totiž vyhlásili Ptačím rokem. Na návštěvníky čekají například různé hry a vědomostní soutěže na toto téma, ale i řemeslné dílny, hudba nebo pohádka. 

Během července turisty ještě čeká vlčí, rysí nebo jelení program pro rodiny s dětmi, dobrovolnické ruční práce na revitalizaci mokřadu, vycházka za ptáky, prohlídka rybí líhně i s výkladem a mnoho dalšího.

Kompletní program najdou zájemci na webu Národního parku Šumava v záložce Akce.

autoři: Jitka Englová , Michaela Svobodová , Jana Bártů
Spustit audio

Související